data-map

Put your company on the map! Join the biggest community of startups, investors, corporates, enablers & more.

×

Failing Forward: Faalfolie Gent 18 februari 2020

Starts on: 18 February 2020

Location: Co.Station Gent Oktrooiplein 1 9000 Gent

You can sign up for this event using the link below:

Sign Up Now!

De angst om te falen houdt heel wat mensen tegen om hun droom te realiseren. Ondernemen is inderdaad durven, je nek uitsteken. En fouten maken hoort daar nu eenmaal bij. Dat betekent niet dat je moet stoppen. Integendeel, de grootste lessen komen net van je fouten. Zelfs de meest succesvolle ondernemers of organisaties hebben de bal wel eens misgeslagen. Een ondernemersverhaal is ook maar zelden een rechte lijn naar omhoog.

Tijdens de Failing Forward Faalfolies praten een drietal ondernemende mensen zonder schroom over de obstakels en onverwachte hindernissen op hun weg naar succes. Als afsluiter kunnen we napraten over ups en downs tijdens een gezellige borrel.

PROGRAMMA

19:00 : Welkom & registratie

20:00 21:30 : 3 getuigenissen met Q&A

Mark Willems creëerde Tsjing, de app die het horecalandschap grondig zou veranderen. Torenhoge ambities konden niet vermijden dat het project werd genekt door onvoldoende kapitaal, regulering rond de witte kassa en buitenlandse concurrentie. Mark heeft intussen een nieuwe roeping gevonden met een marktplaats voor freelancers.

Charlotte Claes is tengevolge van een sportongeval quadriplegic geworden. Ondanks deze zware fysieke beperking wil ze er het beste van maken. Niet alleen moet ze oplossingen vinden om de meest banale dagelijkse taken te volbrengen, maar is ze permanent op zoek naar nieuwe activiteiten waarmee ze zichzelf kan uitdagen. Haar motto: whatever happens, you can still achieve. Charlie broedt nu op een aantal ideeën om te gaan ondernemen……

Karel Crombecq lanceerde 2 computer games. Alle reviews waren positief, alle testers waren enthousiast, andere ontwikkelaars zagen het spel zeker slagen… En toch werd te weinig verkocht om break-even te zijn. De schuldenput werd te groot. Zo gaat dat in de onvoorspelbare en zeer competitieve gamewereld. Gesterkt door deze ervaring weet hij nu zijn kansen beter te benutten.

21:30 – Ups and downs borrel

INKOM – GRATIS

Opgelet *** registratie verplicht!

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen. Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen.Failing Forward Faalfolie is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be #sterkondernemen.
  • Startups.be de one-stop shop voor Belgisch tech ondernemerschap, helpt Belgische startups met hun groeiplannen en met het ontdekken van interessante internationale markten. De organisatie treedt op als de stem van de Belgische startup community, verzamelt als expertisecentrum relevante data over het lokale tech ecosysteem, en brengt de verschillende actoren met elkaar in contact via tal van matchmaking events zoals The Big Squeeze (Tech Startup Day) en Charleroi/Antwerp Startup Fair. Startups.be is ook één van de drijvende krachten achter het European Startup Network (ESN), een samenwerkingsverband tussen 16 Europese startup-verenigingen dat focust op internationalisering en wetenschappelijk onderzoek over het Europese startup netwerk.

Details

Starts: 18 February 2020 19:00

Ends: 18 February 2020 22:00

Venue: Co.Station Gent Oktrooiplein 1 9000 Gent